Pigen i verden – Pressemeddelelse

Fakta om bogen:Titel: Pigen i verden
Forfatter: Katrin Ottarsdóttir
Omfang: 290 sider
Pris: 249,95 kr.
Udkommer: 14. juni 2021.

Filminstruktøren Katrin Ottarsdóttir tegner i sin romandebut et levende portræt af et færøsk bygdesamfund i 1960’erne set med et barns øjne.

Katrin Ottarsdóttir er født og opvokset på Færøerne, men har siden hun blev uddannet som filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 1982 været bosat i Danmark. Nu debuterer hun med romanen Pigen i verden, der udspiller sig i hendes barndoms landskab. I romanen kommer man tættere på Færøernes særlige natur og øernes skæve personligheder, og med et glimt i øjet skildrer hun færingernes syn på de larmende, selvgode danskere.

I en lille færøsk bygd er en 11-årig pige på sommerferie hos sin mormor og morfar. I huset bor også den smukke og smarte Moster, der vælter sig i bejlere, og så er der husholdersken Tante, som har mere end et godt øje til morfaren. Af og til kommer torskehovedmanden forbi, og om søndagen kommer telefonmanden til skak, salmesang, cognac og cigar med morfar og leverer den seneste sladder, fordi telefonmanden ved alt om alle.

Pigen er tavs og genert, og suger de voksnes verden til sig, men det kan være vanskeligt helt at forstå den, særligt når døren pludselig smækker, nogen hulker i værelset ved siden af og radioen igen fortæller om krigen i Vietnam. Seksualiteten er en stærk kraft, der både forstyrrer de voksnes liv og som spirer frem hos pigen, der godt kan lide at mærke det bløde mos mod sin bare numse og lår, men som også ved, at de voksne helst ikke skal se det.

Katrin Ottarsdóttir er født og opvokset i Tórshavn og har siden hun dimitterede fra Den Danske Filmskole i 1982 boet i Danmark. Hun har været manuskriptforfatter og instruktør på en lang række prisvindende film og udgivet digte og kortprosa. Pigen i verden er hendes romandebut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top