Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Katrin Ottarsdóttir og Vigdis Hjorth

19. juni 2021 @ 16:00 - 17:30

Kr. 60

Oplev de romanaktuelle forfattere Katrin Ottarsdóttir og Vigdis Hjorth i to på hinanden følgende samtaler med NordOrds Birgir Thor Møller.

Der er lagt op til 90 minutter i familiens skød, når færøske Katrin Ottarsdóttir og norske Vigdis Hjorth samtaler med Birgir Thor Møller om deres nyeste værker. Hos Ottarsdóttir er vi tilbage i 1960´erne hos barnet på besøg i morforældrenes tidslomme i en lille færøsk bygd, hvor alting opleves umiddelbart og for første gang. Hos Hjorth er det den voksne kvinde, der forsøger at komme overens med fortiden gennem at konfrontere sin mor i nutiden, hvilket er noget nær umuligt.

Katrin Ottarsdóttir
I Danmark er Katrin Ottarsdóttir måske mest kendt som filminstruktør, men hun er også anmelderrost forfatter. Hun debuterede som lyriker i 2012 og har også udgivet noveller, og den 14 juni udkommer hendes første roman på dansk, Pigen i verden (der udkom på færøsk i 2020 som Gentan í verðini). Den er en levende fortælling om en lille piges sommerferie i 1960´erne hos morforældrene i et færøsk bygdesamfund. Ottarsdóttir har et særligt blik for de magiske detaljer i et barneliv. I bygden leves det lokale liv, telefonmanden ved alt om alle, og torskehovedmanden har trillebøren fuld af torskehoveder. Men fra radioen fortæller stemmer om krig i Vietnam, og nogle gange lyder der gråd bag lukkede døre.

Vigdis Hjorth
Vigdis Hjorth er kendt og elsket af danske læsere. I 2017 satte hun for alvor gang i den norske debat om autofiktion eller ”virkelighedslitteraturen” med romanen Arv og miljø. I romanen fra 2020 Er mor død (oversat til dansk af Karen Fastrup) træder Vigdis Hjorth endnu engang modigt og insisterende ind i familiens rum af følelser og hensyn, hvor så meget er uudtalt. Romanen er som en terrier, der med Ibsensk nådesløshed bider sig fast i nakken på alt det svære, det skamfulde og pinlige. Romanen er nomineret til Nordisk Råds Pris. At Ibsen har en stor plads i Hjorths hjerte blev også tydeligt med romanen fra 2019. Henrik, hvor hun har kastet sig ud i en gendigtning af skuespillet Hedda Gabler (1890).

Praktisk info
Forfatterne samtaler hver især med NordOrds Birgir Thor Møller, og arrangementet varer i alt 90 min. Der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter, før det starter.

Katrin Ottarsdóttirs samtale er arrangeret i samarbejde med forlaget Lindhardt og Ringhof og Vigdis Hjorths i samarbejde med LiteratureXchange i Århus, og arrangementet indgår i Christianshavns Bogfestival 2021. 

Entré: 60 kr
Onlinebilletsalg

Covid-19
Arrangementet afholdes iht. gældende retningslinjer for kulturarrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden. Husk også dit coronapas og mundbind.

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

Detaljer

Dato:
19. juni 2021
Tidspunkt:
16:00 - 17:30
Pris:
Kr. 60
Begivenhed Kategori:
View Begivenhed Website

Sted

Nordatlantens Brygge
Strandgade 91, Christianshavn
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
3283 3700
View Sted Website

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top